December 19, 2012

Blowfish and shabu shabu in Ginza

I had a bit gorgeous farewell dinner at my favorite "Kisoji(木曽路)" in Ginza(銀座). The Ginza branch is located in a building near the Ginza 4-chome crossroad and Matsuzakaya(松坂屋) department store. On Friday, the seats were fully occupied. Luckily to us, we reserved a private room, and we could eat and relax to the extent possible!
Japanese traditional style private room
Raw blowfish with vinegar 
Blowfish sashimi
Fried blowfish
Dipping sauces for shabu shabu (left: sesame right: ponzu)
Seasonings for shabu shabu
Beeeeef!!!
Vegetables for shabu shabu
Shabu shabu!!
Rice and pickles 
Kishimen noodle 
Green tea ice cream and green tea
Currently, it is a season for blowfish! Though blowfish has poison that we can die, the taste and texture are very nice. Only restaurants whose chefs have state license can provide blowfish (so, you don't have to worry). This time, we ordered a set meal including blowfish dishes and shabu shabu as well as all-you-can-drink set. 

It was...just wonderful! Every item was delicious. No complaint. Particularly, their special sesame sauce for shabu shabu beef was super as usual. This rich sauce gave us high satisfuction. The quality of beverage was also relatively high in spite of all-you-can-drink.

Moreover, service is nice. Waitresses putting kimono were friendly, quick and appropriate in every service. The shabu shabu meal including blowfish dishes is from JPY7,000 (depending on your choice of beef quality). Not so inexpensive but proper price considering the food, service and location. My rating is 4 out of 5. Gochiso-samadeshita!

Kisoji(木曽路) http://www.kisoji.co.jp/kisoji/index.html   

20 comments:

  1. oishisou ne. i would like to try this in shinjuku branch when i go to tokyo next month. tanoshiminishimasu.

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  2. Oishi-desu! I strongly recommend you Kisoji! It is reasonable, but very delicious. Both...their shabu shabu and sukiyaki are yummy...! If you never tasted blowfish, it's also recommendable:) Tanoshimidesune!

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    1. 私はジャオンエです。はじめまして、よろしくおねがいします。
      実際に私は私の東京旅行のために食べることにいくつかの研究をしています。
      昨日ひょっとインターネットでmegumoguさんのウエブログを読ませていただきました。ふぐを食べたことは一度もありません。今回は食べてみたいです。
      確かにmegumoguのブログが私にとって非常に便利だと思います。ありがとうございました。

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  3. ジョアンエさんへ
    日本語がお出来になるんですね!こちらこそ、よろしくお願いします。お役に立てれば嬉しいです。東京へ来られるんですね♪美味しいものが沢山あるので、是非色々試してみてください。何かご質問あればいつでもどうぞ♪

    If you have any inquiry on Tokyo, please feel free to contact me at any time:) I would be more than happy if I could be a small help for you!

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  4. Megumoguさん本当にありがとうございました。来週日本語の期末試験がありますのでよく勉強しておきます。後質問があったら、迷惑をおかけして申し訳ありません。

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  5. 試験がんばってくださいね!

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  6. すみませんが、日本語の質問があります。 should 'そんなに' be followed by ない only? or positive is ok too.お願い致します。

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  7. "そんなに" can be used both in positive and negative ways as it expresses the extent of things(means "so", "such a", "even", etc). Consequently, "そんなに" should not always be followed by "ない."

    For instance in "positive",
    (1) If you like this cake so much, you can eat two.
    (そんなにこのケーキが好きなら、二つ食べていいよ)

    (2) "I studied until 4am." "You studied so hard!"
    (「朝4時まで勉強しました」「そんなに勉強したの!」

    (3) "I ate 100 pieces of cake." "So many!!"
    (「100個ケーキを食べました」「そんなに?!」

    For using "negative",
    (1) The cake was not so delicious as I had expected.
    (そのケーキはそんなに美味しくなかった。)

    (2) Are there enough cakes for all children?
    (子供全員分のケーキはありますか?)
      No, we don't have so many cakes for all of them.
    (そんなにないですよ)

    どちらも使いますが、否定で使う方は多いかもしれません。肯定の時は、感嘆文や条件節で使うことが多いような気がします。

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  8. i am still studying now. it's soooo great to get the explanation from megumogu san. thanks for your sincerity.

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  9. It's my pleasure:)
    Go for it for your study!!

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  10. megumogoさんは、こんばんは。
    今日試験がおわりまして、私は少し疲れた。先生のように教えてくれました。 私も、クラスの友達も、もう一度ありがとうございました。
    新しいコースは三月に始めます。これは基礎の最後コースです。其れに日本人の先生は教えている、楽しみにしています。

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  11. 試験お疲れ様です!
    またコースが始まるんですね~大変そうですけど頑張ってくださいね(^^)
    何かあればいつでも気軽に聞いてください♪
    そしてたまにはこのサイトも見てください~

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  12. いいぞ。新しいコースを頑張ります。
    来週私は出発します。今日インターネットでmegumoguさんお薦めされた店を探しています。たねやを見て、きれくて美味しそうなお菓子を見えて、ホテルの近くにありますから、うれしいです。私は食べるつもりです。
    今回、箱根へもいきます。更に 八ヶ岳‧清里高原でスノーハイキングにいきます。いいツアーだと思います。
    私は日本語が悪いだ、わかりにくいです。 megumoguさんが気を長く持ちまして、ありがとうございました。

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  13. 今週東京に来るんですね!残念…私は今週の土曜から海外へ仕事に行きます。お会いできなかったですね…

    たねや、お勧めです!最中ね!

    箱根も良いですね~是非温泉に入って下さい!スノーハイキング寒そうだけど楽しそうですね!

    素敵な滞在になりますように♪何かあればまたメッセージ下さい!

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  14. just come back from jumbo yakiniku hongo as we couldn't get a booking on monday.instead we had dinner at kisoji on monday. both meals were fantastic. totemo ii osusume desu. arigatou.
    yes, we'll stay in a tradition ryokan.as you said, it's enjoyable to have onsen in such cold weather.
    by the way, you are busy with your work. let's meet somedays...

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  15. Wow...both of jumbo and kisoji are my favorite and neighborhood! Good to hear you enjoyed there:)

    Do you stay in ryokan with onsen? Wow...I envy you!

    Have a pleasant stay and take care of yourself not to catch cold (tomorrow might be snowy...).
    Hope you will come back again soon to Japan and let's meet in such an opportunity. I will try to update another recommendations:)

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  16. one more fascinating thing. we also enjoyed special menu. today a young man with front hair coloured served us. we ordered meal with english and a bit japanese. we eat what he recommended. i remember i ate kokoro, shoulder part and harami, one of them is served with tamago. finally we had reimen with goma dare. onaka ga ippai desuyone. tanoshinattadesu.

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  17. Oh, yes, it might be "Nohara-yaki", a specialty of Jumbo with raw egg, which I also love.

    If you find any other nice dishes or things, let me know when you have time. Have a nice trip!

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  18. このごろ私が不二家、一蘭と新宿思い出横丁トロ函で食べました。また、私は本当においしい食べ物を試してみました、たとえば清里高原美し森で白いチーズケーキが一番好きです。それはとても柔らかく、チーズとミルクの豊かな味わいとふわふわだ、誰もチーズ愛好がそれの全体を食べることができますよ。箱根湯本温泉場バス停前の湯もち本舗でわらび餅を買った。それは特別にだけ小豆で作られています。東京プラザのBillで、私たちはリコッタパンケーキwith フレッシュバノノ、ハニーコームバター、オーガニックスクランブルエッグ with トースト、アボカドandフレッシュトマトを試してみまして、とても美味しくて爽やかでした。そこは人気があるので、我々は座っていると、2時間以上待たなければならない。
    清里高原を帰ったのとき、我々は、美しい夕焼け富士山が見えました。昨日は、ちょうど戻ってくる前に、私たちは2時間の木曽路で昼食をとった。私たちはほとんど飛行機に乗り遅れた。飛行機が離陸する前に、我々は半分しか時間がありました。しかし、我々は思い出に残る旅を持っています。
    megumoguさんの良い仕事を続けておくと私は本当にそれを楽しむ。

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  19. 素敵なご報告ありがとうございます!清里高原は行ったことがないので、今度行ったら白いチーズケーキを食べてみます。
    わらび餅美味しいですよね、不思議な食感で。気に入っていただけましたか?
    東急プラザのBillsはいつもすごく混んでいるので、理凝ったパンケーキ食べたことないです。並ぶのは苦手で(笑)。人気店に行けて羨ましい!
    不二家、一蘭、トロ函、木曽路と私も大好きなお店ばかり!
    また遊びに来て下さいね~
    今度はご飯一緒に食べましょう!!

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